Chauffeur heeft recht op loon tijdens ziekte, krijgt nog € 10.000,- extra

Een werknemer werkt al jarenlang bij een bedrijf voor personenvervoer. Op een gegeven moment wordt hij arbeidsongeschikt doordat er iets mis gaat bij hem thuis op de trap. Hij scheurt een spier in zijn bovenarm en kan zijn werk niet meer verrichten.

Doorbetaling loon + WAO-uitkering

De werkgever betaalt het loon door en na enkele maanden meldt het UWV aan hem dat de WAO-uitkering van de man met terugwerkende kracht wordt verhoogd en dat hij 80-100% arbeidsongeschikt wordt geacht. De werkgever claimt dat de werknemer het doorbetaalde loon tijdens ziekte moet terugbetalen omdat hij nu dubbel vangt.

Doorbetaling terecht

Onze arbeidsrechtspecialist komt tot de conclusie dat de werkgever niet in zijn recht staat. Sterker nog, de werknemer heeft nog recht op doorbetaling van zijn loon. De werkgever weigerde dat en uiteindelijk is via de rechter afgedwongen dat de man nog € 10.000,- betaald kreeg, met de maximale wettelijke boete.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over recht op loon tijdens ziekte? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Klik hier om meer succesverhalen te lezen.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten