Medische fout

Aansprakelijkheid arts

Jaarlijks vinden er minstens 30.000 vermijdbare medische fouten plaats. Als uw arts een medische fout maakt, kan dat grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Als de uitkomst van een behandeling tegengesteld is aan wat verwacht had mogen worden is er vaak een fout gemaakt en is de arts aansprakelijk.

Informatieplicht

De arts is verplicht om u voor de behandeling of operatie te informeren over de behandeling en de te verwachten risico’s. Laat de arts dat na, dan kan deze aansprakelijk zijn.

Medisch advies

Namens u vragen we het medisch dossier op, dat we altijd laten beoordelen door een betrouwbare medisch adviseur. Omdat er zo veel fout gaat in een ziekenhuis geeft de Raad voor Rechtsbijstand subsidie voor dit gratis advies. U weet daarna of u recht hebt op schadevergoeding.

Maximale schadevergoeding voor de medische fout

Vaak komen we op basis van het advies van de expert tot een definitieve en succesvolle afwikkeling van de zaak. We zorgen er voor dat u de maximale vergoeding krijgt voor de medische fout van uw arts.

De hoogte van uw schadevergoeding

Er zijn heel veel schadeposten die onderdeel kunnen uitmaken van uw totale schadevergoeding, zoals:

Daarom kiest u voor Joosten Advocaten:

Hebt u letselschade opgelopen en wilt u een schadevergoeding eisen? Of wilt u een ander probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Onze letselschadespecialisten

Bel 0800 55 444 56 of laat hieronder uw gegevens achter.