Docente vecht met succes berisping aan

Een werkneemster werkt al bijna 10 jaar als docente op een MBO-school. Ze kampt al langere tijd met gezondheidsklachten van psychische aard. Deze klachten worden door de artsen bevestigd.

Aantal werkzaamheden neerleggen

De werkneemster zag zich door haar klachten genoodzaakt een deel van haar werkzaamheden neer te leggen: ze was er niet langer toe in staat.

Toen de werkneemster hierover in gesprek wilde treden met haar leidinggevende ontstond er een discussie over welke werkzaamheden werkneemster zou neerleggen.
De emoties liepen op en er ontstond een verhit gesprek. Tot haar verbazing ontving werkneemster na afloop van het gesprek een formele berisping van haar werkgever: ze zou zich grensoverschrijdend hebben gedragen.

Wordt u beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? In deze video legt gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat Pierre van Geffen uit waar u rekening mee moet houden.

Actie: berisping aanvechten

De betreffende werkneemster wendde zich tot ons kantoor om de berisping aan te vechten. In de bezwaarprocedure bij de MBO-school hield de school voet bij stuk: werkneemster zou zich schuldig hebben gemaakt aan plichtsverzuim. Reden genoeg voor onze arbeidsrechtadvocaat om de kwestie voor te leggen aan de Stichting Onderwijsgeschillen.

Resultaat: berisping onrechtvaardig

En met succes. De beroepscommissie oordeelde dat de gedragingen van de werkneemster niet zodanig waren dat deze een berisping rechtvaardigden. Verder overwoog de beroepscommissie dat zelfs wanneer de werkneemster zich wel grensoverschrijdend had gedragen, een berisping niet opgelegd had mogen worden vanwege de spanningsklachten van de werkneemster.

Deze uitspraak van de Stichting Onderwijsgeschillen is inmiddels gepubliceerd op de website van de Stichting Onderwijsgeschillen.

Dreigt ook uw werkgever met een berisping of ontslag? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Klik hier voor andere succesverhalen.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten