Gepensioneerde man fietst zo maar de weg op, overmacht?

Een gepensioneerde man kijkt niet goed uit en fietst pardoes een voorrangsweg op. Hij wordt geschept door een auto. Hij ligt langdurig in coma en daarna volgt een uitgebreid revalidatietraject. Het is de vraag of hij nog in zijn oude (gelijkvloerse) woning kan terugkeren. Lukt dat niet, dan zal hij naar een aangepaste woning moeten verhuizen. Zijn woonlasten worden dan aanmerkelijk hoger.

De verzekeraar van de automobilist vindt dat het ongeval is veroorzaakt door de oude man. Om onder de claim uit te komen doet de verzekeraar eerst een beroep op overmacht aan de zijde van de bestuurder, maar na een discussie laat men dit verweer varen. Vervolgens stelt de verzekeraar wel dat de man zelf onvoorzichtig is geweest waardoor hij maar recht heeft op de helft van zijn schade.

Er volgt een pittige juridische discussie die nog immer niet is afgerond. Omdat de verzekeraar inmiddels wel heeft toegegeven dat de automobilist ook fout zat, heeft Joosten Advocaten alvast een voorschot kunnen regelen van 100.000,- euro. Ook betaalt de verzekeraar de (volledige) kosten van een arbeidsdeskundige die hulp kan bieden bij het woonprobleem dat er is ontstaan.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten