Second opinion na heftruck ongeval productiemedewerker

Een productiemedewerker werd in de haven door een heftruck aangereden. Zijn arm kwam bekneld te zitten. Op het eerste gezicht leek er geen inkomensschade te zijn. Hij kon zijn werk als productiemedewerker weer uitvoeren.

Volgens de rechtsbijstandverzekeraar was het dan niet mogelijk om nog inkomensverlies te claimen. Hij voelde zich onder druk gezet om een regeling te accepteren. Hij vond het vreemd dat hij nog nooit een persoonlijk gesprek had gehad.

Toen de man een second opinion vroeg bij Joosten Advocaten bleek dat er wel degelijk gemiste inkomsten konden worden geclaimd. De man bleek namelijk naast zijn reguliere baan nog extra inkomsten te hebben als vissorteerder gedurende twee à drie ochtenden per week. Hiermee verdiende hij tenminste 150 euro per week bij. Daarnaast kreeg hij zo nu en dan ook gratis vis, zogeheten “smees” van de schippers. Deze ‘extraatjes’ loopt hij door het ongeval mis. Zijn vrouw haalde de vis voortaan in de viswinkel.

Anders dan de rechtsbijstandverzekeraar, stelt Joosten Advocaten voor deze schade wel een claim in. Bovendien werd aangevoerd dat de man economisch kwetsbaar was aangezien hij in de toekomst nooit meer kan terugvallen op zwaar werk. Hoewel de verzekeraar de claim overtrokken vond, betaalt men na een flinke discussie toch een bedrag van euro 175.000,-, ook om te voorkomen dat de man opdracht gaf om te gaan procederen.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten