Second opinion in zaak waarbij gezin aangereden werd door roekeloze motor

Een moeder met haar man en zoontje in de auto draait een voorrangsweg op, dan volgt een enorme klap; een motorrijder boort zich door de auto. Er vallen enkele doden en zwaargewonden. Onderzoek leert dat de motorrijder veel te hard heeft gereden. De verzekeraar erkent dat de motorrijder volledig aansprakelijk is.

De familie wordt bijgestaan door een rechtsbijstandverzekeraar die de familie in overweging geeft om de zaak te sluiten voor een slotbedrag van 50.000 euro.  Deze schadevergoeding zou de volledige letselschade van alle gezinsleden tegelijk moeten dekken. De rechtsbijstandverzekeraar had al een concept-brief aan de tegenpartij klaar liggen waarin het voorstel was verwoord. Er was geen enkel medisch onderzoek gedaan terwijl er sprake was van ernstig letsel.

De vader is kostwinner en is op dat moment nog (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Hij heeft moeite om zijn zware werkzaamheden uit te voeren en heeft geen idee welk lichter werk hij zou kunnen doen. Hij heeft namelijk altijd hetzelfde werk gedaan. De moeder twijfelt over het nut van een second opinion, maar neemt het zekere voor het onzekere en maakt met één van onze advocaten een afspraak voor een huisbezoek.

Nadat Joosten Advocaten de zaak heeft overgenomen werd (alleen al in de zaak van de vader) vrijwel meteen 100.000 euro bevoorschot. De zaken van de moeder en het kind zijn apart behandeld en zijn inmiddels met succes afgerond. Binnenkort volgt in de zaak van de vader overleg over een definitieve nabetaling van waarschijnlijk meer dan 300.000 euro.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten