Ontslag op staande voet met succes aangevochten

Een werkneemster werkt geruime tijd  als schoonmaakster in een kantoorpand. Plotseling wordt ze op staande voet ontslagen, omdat ze de regels binnen het bedrijf zou hebben overtreden. De schoonmaakster wil niet meer terugkeren op de werkvloer, maar eist wel een vorm van genoegdoening omdat ze het ontslag op staande voet onterecht vindt.

Actie: aanvechten ontslag

Bij een ontslag op staande voet is snelle actie geboden: de werknemer heeft slechts 2 maanden de tijd om het ontslag aan te vechten. Onze arbeidsrechtadvocaat ondernam dan ook direct actie en stelde een procedure in bij de kantonrechter.

Resultaat: ruime vergoeding voor werknemer

En met succes: de kantonrechter oordeelde dat het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig was gegeven. De kantonrechter vindt dat de schoonmaakster daarmee aanspraak kan maken op een billijke vergoeding ter grootte van bijna 6 maandsalarissen. Daarnaast heeft ze recht op de transitievergoeding, van nog eens 2 maandsalarissen. De werkgever krijgt ook nog eens een boete, omdat hij het salaris te laat heeft betaald.

Deze uitspraak is inmiddels gepubliceerd op de website Rechtspraak.nl.

Neem contact met ons op

Wilt u nagaan of u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding? Of wilt u weten hoe hoog uw ontslagvergoeding uitvalt? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Klik hier om meer succesverhalen te lezen.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten