Paardrijongeval; zwaar letsel. Opleidingscentrum aansprakelijk

Paardrijden was haar lust en haar leven; daarom volgde een jonge vrouw een opleiding tot paardrijdinstructrice. Tijdens deze opleiding gaat het gruwelijk mis; de vrouw komt onder het paard terecht en loopt zwaar letsel op. Het opleidingscentrum wordt hiervoor aansprakelijk gesteld.

De verzekeraar biedt de vrouw een schadevergoeding aan van € 15.000,-, maar daar neemt zij geen genoegen mee. Na een pittige discussie wordt de aansprakelijkheid erkend. Hierna wordt ook een flink voorschot betaald op de schade die de vrouw al had geleden. Door het letsel zal zij waarschijnlijk haar hele leven aangewezen zijn op een Wajong-uitkering.

Wellicht dat er op korte termijn een deelgeschilprocedure gestart wordt om het eigen-schuldverweer van tafel te krijgen. De verzekeraar vindt namelijk dat het niet redelijk is dat zij 100% van de schade moeten gaan betalen nu het slachtoffer er zelf voor heeft gekozen om op een paard te gaan zitten. Waarschijnlijk is dit een onterecht standpunt.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten