Letselschade na scooterongeval huisvrouw 61 jaar oud

Een vrouw van 61 jaar oud werd op haar scooter aangereden door een automobilist. Zij werd gelanceerd en kwam op haar rug en stuitbeen terecht.

Volgens de verzekeraar waren de rugklachten niet ongevalsgevolg. Voor de gemaakte kosten en het smartengeld werd een slotbetaling van EUR 4.500,- aangeboden. De vrouw had geen advocaat en had al laten doorschemeren dat zij zelf dacht aan een schadevergoeding van ongeveer 15.000,- euro. Omdat haar klachten in twijfel werden getrokken nam zij contact op met Joosten Advocaten.

Na een huisbezoek bleek er veel meer aan de hand te zijn. Reden waarom meteen bij de verzekeraar op een onafhankelijk medisch onderzoek werd aangedrongen. Hieruit bleek dat het merendeel van de klachten waren veroorzaakt door het ongeval.

In een schaderapport van 14 pagina’s werd aan van alle soorten letselschade gedacht zoals het smartengeld, de huishoudelijke hulp, een kostbare scootmobiel, een aangepast bed en een gezondheidsfauteuil. Ook werd een vergoeding gevorderd voor het inschakelen van een tuinman voor haar tweede woning in de Ardennen. De vrouw kon namelijk niet meer tuinieren terwijl dit haar grote hobby was. Nadat er offertes van een Belgisch hoveniersbedrijf werden overlegd, bood de verzekeraar een vergoeding aan van euro 120.000, hetgeen door de vrouw werd geaccepteerd.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten