Second opinion jonge metaalbewerker

Een jonge metaalbewerker bij Ballast Nedam loopt letsel op omdat hij de machine waar hij normaal gesproken mee moest werken niet voor handen is. Dit was al vaker het geval geweest. Daarom gebruikte hij een machine die niet geschikt was voor de klus. De verzekeraar deed eerst een beroep op eigen schuld, maar erkende uiteindelijk toch de aansprakelijkheid.

De jongen kan zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren en krijgt daardoor psychische problemen. Met name daardoor kan hij geen nieuwe baan vinden.

De arbeidsdeskundige van de verzekeraar, dwingt hem min of meer om een kantoorbaan te nemen, maar hier ligt hij wakker van. Volgens de verzekeraar werkt de jongen niet voldoende mee aan de reïntegratie en daarom willen ze het dossier sluiten na een slotbetaling van slechts 8.000,- euro.

De jongen vraagt een second opinion bij Joosten Advocaten aan. Wij nemen de zaak over van de vorige advocaat. Deze bleek bijna geen inhoudelijke brieven geschreven te hebben en had het meeste telefonisch afgehandeld. Na één uitvoerige brief waarin werd aangegeven dat het anders lag (en de schade wel degelijk toerekenbaar was) bood de verzekeraar een slotvergoeding aan van 50.000,-. Hier nam de jongen wel genoegen mee.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten