Verbrijzelde voet jonge metaalwerker; second opinion

Fortis / Amlin bood euro 35.000,-
Fortis / Amlin betaalde euro 175.000,- met voorbehoud

Door een fout van een collega liep een 18 jaar jonge plaatwerker in de metaal voetletsel op. Vanwege post-traumatische dystrofie kon hij geen zwaar werk meer uitvoeren.

Omdat hij constant afhankelijk was van collega’s werd hij na één jaar ontslagen. De verzekeraar verweet hem echter dat hij niet voldoende zijn best had gedaan bij de re-integratie en diverse malen te laat was gekomen. De verzekeraar wilde daarom geen inkomensverlies vergoeden.

Om er toch vanaf te komen deed de tegenpartij een regelingsvoorstel van EUR 35.000,- exclusief alle advocaatkosten. Zijn eerste letselschadeadvocaat gaf hem in overweging om dit aanbod te accepteren, maar de jongen voelde nattigheid. Het ergste van alles vond hij dat door de tegenpartij werd gezegd dat het zijn eigen schuld was dat hij zijn werk was kwijt geraakt. Dit terwijl hij het verplichte veiligheidsschoeisel niet eens meer aan zijn voet kon verdragen. De werkgever had hem niet eens aangepast werk gegeven.

Nadat Joosten Advocaten de zaak overnam werd een onafhankelijke arbeidsdeskundige ingeschakeld.  Deze gaf meteen aan dat het werk in de metaal ongeschikt was. Hierna viel er opeens met de verzekeraar wel te praten. De zaak werd in 2009 geregeld voor een totale schadevergoeding van 175.000,- euro  met een voorbehoud in geval van een medische verslechtering. Inmiddels is daar sprake van. De zaak is twee jaar later heropend aangezien de jongen ook zijn nieuwe (lichtere) werk niet kon volhouden. De arbeidsdeskundige is momenteel bezig om de jongen aan ander werk te helpen. Ook wordt uitgezocht welke carrière kansen de jongen is misgelopen.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten