Werknemer onterecht beschuldigd van diefstal

Een werknemer werkt al een jaar bij een transportbedrijf. Onlangs is zijn tijdelijke arbeidsovereenkomst nog verlengd. Helaas wil de werkgever het contract beëindigen. De werknemer krijgt een vaststellingsovereenkomst aangeboden, omdat zijn werkgever geen vertrouwen meer in hem heeft. Hij zou betrokken zijn geweest bij een incident waarbij spullen van werkgever zijn ontvreemd.

De werknemer komt bij ons voor advies. Hij ontkent dat hij heeft gestolen, maar wil door de valse beschuldiging ook niet meer in dienst blijven. Onze arbeidsrechtadvocaat adviseerde hem om het beëindigingsvoorstel niet te ondertekenen: de werkgever zou hem een betere ontslagregeling moeten aanbieden. 

Onze arbeidsrechtadvocaat heeft de werkgever aangeschreven met de mededeling dat de werknemer alleen akkoord gaat met het ontslag, indien de vaststellingsovereenkomst wordt aangepast. En met succes: de werknemer kon langer in dienst blijven terwijl zijn salaris werd doorbetaald. Onze cliënt hoefde ons niets te betalen, zijn werkgever heeft de kosten op zich genomen. 

Neem contact met ons op

Zit u in een vergelijkbare situatie? Of wilt u advies over uw vaststellingsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten