Zwangere werkneemster vecht ontslag op staande voet met succes aan

Een werkneemster heeft een tijdelijk dienstverband als administratief assistente. Tijdens dit dienstverband raakt ze in verwachting. Helaas loopt haar zwangerschap niet vlekkeloos. Zo moet ze geregeld naar het ziekenhuis voor medische onderzoeken. Ze probeert deze afspraken buiten werktijd in te plannen, maar dat is niet altijd mogelijk. Soms moet ze haar werkzaamheden dan ook stilleggen om het ziekenhuis te bezoeken. Haar werkgever laat blijken daar niet gelukkig mee te zijn.

Ontslag op staande voet

Haar werkgever stelt zich zelfs op het standpunt dat hij deze uren niet hoeft uit te betalen. Werkneemster is het daar niet mee eens: in de wet is immers geregeld dat werkgevers dergelijke uren gewoon moeten uitbetalen. Haar werkgever blijft bij zijn standpunt en instrueert werkneemster zelfs om de uren zo in het verlofsysteem te registreren, dat ze deze niet uitbetaald krijgt. Werkneemster weigert dat, waarna haar werkgever haar op staande voet ontslaat.

De kantonrechter oordeelt

De werkneemster belde Joosten Advocaten om dit ontslag aan te vechten. Onze ontslagrechtadvocaat diende hierop een verzoekschrift in bij de rechtbank, met als doel het ontslag op staande voet te laten vernietigen. Het komt zelfs tot een zitting bij de rechtbank, waar onze arbeidsrechtadvocaat pleidooi houdt.

En met succes. De kantonrechter beslist dat er geen sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet. De instructie van de werkgever was naar het oordeel van de kantonrechter geen redelijke opdracht: werkneemster hoefde daar dan ook geen gehoor aan te geven. De kantonrechter vernietigt de opzegging van de arbeidsovereenkomst en werkneemster ontvangt 4 maandsalarissen, vermeerderd met het vakantiegeld én de wettelijke verhoging van 25%. De proceskosten komen voor rekening van de werkgever.

Inmiddels is cliënte bevallen van een mooie dochter.

Neem contact met ons op

Heeft u een vergelijkbaar conflict op uw werk? Of wilt u weten welke stappen u kunt ondernemen tegen een ontslag op staande voet? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten