De bouw blijkt de gevaarlijkste plek om te werken. Uit cijfers van het CBS blijkt dat tussen 1996 en 2011 bijna 1200 mensen tijdens hun werk zijn omgekomen. Van deze 1200 mensen waren er 380 werkzaam in de bouw. Dat is dus bijna een derde van het aantal omgekomen mensen.
Werknemers in bouw blootgesteld aan grote risico’s
Volgens de FNV worden werknemers in de bouw blootgesteld aan grotere risico’s dan werknemers in andere sectoren. Zo werken ze in de bouw vaak op grote hoogte, met grote machines en zware voorwerpen.
Er wordt al jaren geprobeerd de bouw veiliger te maken. Dit wordt echter bemoeilijkt omdat er veel mensen uit andere landen in de bouw werken. Door taalproblemen kunnen risico’s ontstaan. Ook zijn de veiligheidsvoorschriften in Nederland vaak anders dan in het thuisland.
Daarnaast wordt in de bouw gewerkt met aannemers en onderaannemers. Ook worden vaak ZZPers gebruikt. Hierdoor is het vaak onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor het goed uitvoeren van de veiligheidsvoorschriften en schieten deze er daarom vaak bij in.
Letselschadeadvocaat bij letselschade ontstaan op de bouwplaats
Wij behandelen veel letselschadezaken die op bouwplaatsen zijn ontstaan. Zie bijvoorbeeld de volgende zaken: steigerbouwer loopt rugletsel op en verbrijzelde voet metaalwerker. Heeft u ook letsel opgelopen tijdens de uitvoering van uw werk dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Neem contact op met één van onze letselschade advocaten voor meer informatie.