Ontslagbrief voorbeeld

Pierre van Geffen Advocaat arbeidsrecht

Bekijk hier een voorbeeld van een ontslagbrief

Soms ontkomt u er niet aan: het schrijven van een ontslagbrief. Bijvoorbeeld wanneer u een andere baan hebt geaccepteerd en uw huidige baan wilt opzeggen. Joosten Advocaten biedt u graag een voorbeeld van een ontslagbrief. U kunt deze brief letterlijk overnemen, of gebruiken als basis voor uw eigen variant. Lees verder om te zien welke informatie een ontslagbrief in elk geval moet bevatten.

Om er zeker van te zijn dat de ontslagbrief uw werkgever tijdig bereikt, raden we u aan de brief zowel per aangetekende post als per e-mail te versturen.

De voorbeeldontslagbrief:


{uw naam}
{uw adres}
{uw postcode en woonplaats}

{naam bedrijf}
{adres bedrijf}
{postcode en vestigingsplaats bedrijf}
{datum}

Geachte heer/mevrouw {naam},

Met deze brief bied ik u mijn ontslag aan. Ik heb een andere baan gevonden met veel nieuwe mogelijkheden. Bij dezen dien ik dan ook officieel mijn ontslag in als werknemer van {naam bedrijf}. Daarbij neem ik de opzegtermijn in acht, dus mijn laatste werkdag is op {datum}.

Omdat ik graag wil dat de overdracht van mijn werkzaamheden goed verloopt, zal ik er alles aan doen om mijn lopende zaken optimaal af te handelen.

Bedankt voor de mooie tijd die ik bij {bedrijf} heb gehad en voor de goede samenwerking. Zou u zo vriendelijk willen zijn me nog een getuigschrift toe te sturen? Wie weet treffen we elkaar nog eens in de toekomst. Veel succes en alle goeds gewenst.

Met vriendelijk groet,

{Handtekening}

{uw naam}


Wat moet een ontslagbrief bevatten?

U kunt ook een eigen brief opstellen. Om zeker te zijn dat uw ontslagbrief goed ontvangen wordt, is het aan te raden om minimaal de volgende punten in uw brief te verwerken:

  • Uw eigen contactgegevens.
  • Het feit dat u ontslag wil nemen.
  • De verzenddatum van uw brief (de opzegdatum).
  • De gewenste laatste dag van de arbeidsovereenkomst, waarbij de opzegtermijn gerespecteerd wordt.

Bij het indienen van uw ontslag kunt u beter te veel informatie in de brief verwerken, dan dat u informatie laat ontbreken. Wanneer de afzender of opzegdatum in uw brief onduidelijk is, kan dit verwarring veroorzaken.

Meer weten over ontslagrecht?

Voor diepgaande informatie over arbeidsrechtelijke kwesties in Utrecht, raden we u aan ons artikel over arbeidsrechtadvocaat in Utrecht te lezen. Wilt u meer weten over arbeidsrechtelijke kwesties in Amsterdam? Dan raden we u aan ons artikel over arbeidsrechtadvocaat in Amsterdam te lezen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van ontslagrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.