Ontslag wegens disfunctioneren is onterecht
Een werknemer werkt al 2 jaar als ICT’er. Helaas wil zijn werkgever hem ontslaan, omdat hij niet goed zou functioneren. Meer uitleg krijgt de werknemer niet. De werkgever stelt voor om een beëindigingsovereenkomst te sluiten, waarmee zijn dienstverband wordt beëindigd.
De werknemer wil niet meer in dienst blijven, maar stapt naar onze arbeidsrechtadvocaat met de vraag of het voorstel van zijn werkgever redelijk is. Onze arbeidsrechtadvocaat raadt hem af om het voorstel te ondertekenen. Nu er geen goede reden voor ontslag aanwezig is, zou de werkgever hem een hogere ontslagvergoeding moeten betalen. Onze arbeidsrechtadvocaat schrijft een stevige brief naar zijn werkgever waarin hij uitlegt dat er geen goede reden voor ontslag aanwezig is. De werkgever kon namelijk niet bewijzen dat de werknemer onvoldoende functioneerde. Bovendien was er geen verbetertraject doorlopen en geen verbeterplan opgesteld.
De onderhandelingen verlopen gunstig voor de werknemer: het is onze arbeidsrechtadvocaat gelukt om werknemer te laten vertrekken met betere voorwaarden, zo krijgt een ontslagvergoeding die 3 keer hoger is dan de wettelijke transitievergoeding. Onze cliënt hoefde ons niets te betalen, zijn werkgever heeft de kosten op zich moeten nemen.
Bent u ontslagen wegens disfunctioneren? Er gelden strenge eisen. In de video hieronder legt arbeidsrechtadvocaat Pierre van Geffen uit waar u rekening mee moet houden.
Neem contact met ons op
Heeft u ook een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze arbeidsrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.
Contact
Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar
Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.