Verkeersongeval; whiplash

Een loodgieter wordt van achteren aangereden waardoor hij een whiplash oploopt. Omdat de man enige maanden niet had kunnen werken was zijn contract niet verlengd. Volgens de verzekeraar had dit niets met het ongeval te maken. De man was echter niet in staat om het loodgieterswerk nog uit te voeren.

De verzekeraar ontkent dat hij door het ongeval blijvende klachten heeft opgelopen. Zo zou hij voor het ongeval vergelijkbare klachten hebben gehad. Men wil hem afschepen met slechts 5.000,- euro.  De man werd bijgestaan door een letselschadebureau dat hem adviseerde om een tegenbod te doen van 15.000,- euro. Meer zat er niet in, zo hoorde hij. Bovendien hoorde hij dat er bij whiplash geen blijvende invaliditeit kan worden aangetoond op grond van de richtlijnen.

Nadat Joosten advocaten de man verder hielp deed de verzekeraar uit eigen beweging al een beter voorstel, te weten een slotbetaling van circa 25.000,-, maar ook hier nam de man geen genoegen mee. Hij koos voor een onafhankelijk medisch onderzoek dat uitwees dat zijn klachten wel degelijk ongevalsgevolg zijn. Hiermee was ook duidelijk dat zijn oude werkzaamheden niet meer geschikt waren.

De zaak werd geschikt voor een totale vergoeding van 175.000 euro.

Lees hier meer over schadevergoeding bij een whiplash.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten