Terug naar het overzicht
Arbeidsrecht

Ik heb een ontslagaanzegging gekregen (werkgever deelt mede dat zij tot beëindiging wil overgaan; betreft geen ontslag op staande voet), wat nu?

Als werkgever aangeeft tot beëindiging te willen overgaan, dient u -vooralsnog- het standpunt in te nemen dat u het er niet mee eens bent, dat u wilt blijven werken en –wanneer u op non actief wordt gesteld-, u u zelf beschikbaar houdt voor het verrichten van werk. Dit i.v.m. het recht op loon. Laat de werkgever de reden waarom hij tot beëindiging wenst over te gaan op schrift zetten, alsmede het voorstel. Laat uw werkgever u niet uit de tent lokken en u proberen een voorstel te laten doen; de werkgever wil tot beëindiging overgaan dan moet hij met een voorstel komen. U kunt aangeven dat u het op schrift wenst te hebben, omdat u er een jurist naar wil laten kijken. Neem meteen contact met ons op en dan gaan we de tactiek en het voorstel bespreken.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten