Wat is een slotbetaling letselschade?

Floortje Bol Juridisch medewerker

Een slotbetaling letselschade is de vergoeding die uitgekeerd kan worden aan het einde van een letselschadezaak. De betaling bevat de totale schade, met aftrek van de voorschotten die tussentijds zijn uitgekeerd.

Heeft de verzekeraar aan u een slotbetaling aangeboden en twijfelt u of u deze zult accepteren, of heeft u een second opinion of advies nodig? Joosten Advocaten helpt u graag verder.

Voorschotten bij letselschadezaak

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade door toedoen van een ander, dan kunt u deze partij aansprakelijk stellen voor uw schadeposten. U krijgt dan een vergoeding voor uw geleden schade.

Omdat letselschadezaken vaak lang duren heeft u tussentijds recht op voorschotten. Het kan zijn dat u direct na het ongeval hoge kosten moet maken of inkomsten misloopt. Met de voorschotten wordt voorkomen dat u in financiële problemen komt.

Slotbetaling bij letselschade

Het is dus gebruikelijk voorschotten te ontvangen gedurende het letselschadeproces. Wanneer het proces is afgerond en de totale omvang van uw schade duidelijk is, ontvangt u de slotbetaling bij letselschade.

Een slotbetaling is de laatste betaling na de voorschotten. Hoe hoog een slotbetaling is, hangt af van uw zaak en ook van de betaalde voorschotten.

Hoogte van een slotbetaling

De slotbetaling kan een hoog bedrag zijn, met name als uw letsel blijvend is en de schade in de toekomst doorloopt. Bijvoorbeeld doordat u niet meer kunt werken. Er moet dan met van alles rekening worden gehouden, bijvoorbeeld bepaalde carrièremogelijkheden die u vóór het ongeval had en waarmee uw inkomen was gestegen.

Wat als u het niet eens bent met een slotbetaling?

De hoogte van een slotbetaling bij letselschade is afhankelijk van uw totale schadeclaim en de uitbetaalde voorschotten. De slotbetaling zelf is dus niet vaak het punt van discussie. Wanneer u het niet eens bent met de hoogte van een schadevergoeding, wordt dit al voor het uitkeren van een slotbetaling besproken.

U heeft een goede letselschadeadvocaat nodig om uw schade zo goed mogelijk te onderbouwen en te zorgen voor een maximale schadevergoeding.

Wat kan een letselschadeadvocaat voor u doen?

Het is mogelijk dat u niet tevreden bent met uw huidige advocaat of adviseur. Bij Joosten Advocaten kunt u om een second opinion vragen. Onze ervaren letselschadeadvocaten zorgen voor een maximale schadevergoeding. U kunt ons altijd om advies vragen.

Advies van een letselschade advocaat

Heeft u een ongeval meegemaakt waarbij u letsel opliep? Neem dan vrijblijvend contact op met een letselschade advocaat van Joosten Advocaten.

Joosten Advocaten is gespecialiseerd in letselschade. Joosten Advocaten regelt de zaak rechtstreeks met de verzekeraar en zorgt voor een maximale schadevergoeding bij een ongeval met letselschade.