Kies de beste advocaten in letselschade in Utrecht

Hebt u letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Met het advies van een advocaat kunt u een zo hoog mogelijke schadevergoeding te eisen.

Wij zijn meester in het claimen van alle mogelijke schadeposten. Wij brengen uw letselschade in kaart en zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt.

Pierre van Geffen
Pierre van Geffen, letselschadeadvocaat in Utrecht

Wat kost een letselschade advocaat?

In de wet is vastgelegd dat de aansprakelijke partij uw ‘redelijke advocaatkosten’ moet vergoeden. Dat betekent dat de verzekeraar van de tegenpartij uw advocaatkosten betaalt (mits de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend).

Het inschakelen van een letselschade advocaat is dus vrijwel altijd kosteloos voor het slachtoffer.

Met het inschakelen van ervaren letselschade advocaten heeft u dus niets te verliezen, maar wel veel te winnen!

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

U hebt mogelijk recht op een schadevergoeding als uw letsel is veroorzaakt door een ander. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een ongeval, zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Een advocaat geeft advies en kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Het komt vaak voor dat een tegenpartij na een ongeval onder zijn aansprakelijkheid probeert uit te komen. Uw advocaat kent de wet en weet hoe wordt bepaald of iemand aansprakelijk is. Als de aansprakelijkheid is erkend, dan moet de tegenpartij uw schade vergoeden.

Waar bestaat de schadevergoeding uit?

Er zijn verschillende soorten schadevergoedingen:

 1. Schadevergoeding voor materiële schade. Dit is een vergoeding voor alle schadeposten die door het letsel ontstaan.
 2. Schadevergoeding voor immateriële schade (smartengeld). Dit is een vergoeding voor bijvoorbeeld pijn, verdriet, slapeloze nachten, et cetera.

De totale hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Met het inschakelen van een advocaat zorgt u ervoor dat álle mogelijke schadeposten worden meegenomen in uw dossier. Met ons advies zorgen wij ervoor dat u een maximale vergoeding ontvangt.

Hoe verloopt het contact met een letselschade advocaat?

Een eerste kennismakingsgesprek is bij ons altijd gratis. In dit gesprek bespreken wij uw situatie, geven we advies en schatten we de kans in op succes. Dit gesprek kan plaats vinden op ons kantoor in Utrecht, bij u thuis of via digitale communicatie.

Na dit eerste gesprek hebt u altijd één advocaat als aanspreekpunt. Deze behandelt uw zaak van begin tot eind.

Uw advocaat voert regelmatig gesprekken met de verzekeraar, stelt schaderapporten op en onderhandelt over uw schade. Het is gebruikelijk dat er een schade-expert van de verzekeraar bij u thuis komt om de schade te bespreken en een indruk te krijgen van uw situatie.

gerechtsgebouw in Utrecht
Het Gerechtsgebouw in Utrecht

De meeste letselschadezaken worden vervolgens minnelijk, oftewel buiten de rechter om, opgelost.

Lukt het niet om ‘in der minne’ een oplossing te bereiken? In tegenstelling tot een jurist of een letselschadebureau kan een advocaat met uw zaak naar de rechtbank (zoals de Rechtbank Midden-Nederland nabij het Moreelsepark). Zo kunnen wij alsnog de schadevergoeding afdwingen waar u recht op hebt.

Ons kantoor in Utrecht

Hoogeland Oorsprongpark Utrecht
Het Hoogeland

Ons kantoor bevindt zich in Het Hoogeland, het markante kantoorgebouw in het Oorsprongpark, nabij de Biltstraat, de Maliebaan en het Wilhelminapark.

Wij zijn goed bereikbaar met het OV: vanaf het Centraal Station vertrekken veel bussen die onder andere bij halte Oorsprongpark stoppen. Per auto zijn wij uitstekend bereikbaar vanaf de A27 en A28.

Is Utrecht voor u niet meest geschikte locatie? Wij zijn ook gevestigd in Amsterdam en beschikken over bezoeklocaties in Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam.

Ervaringen

Rated 5,0 out of 5

Na een bedrijfsongeval ben ik in een letselschade strijd terecht gekomen. Heb toen via een advocaat waar ik een goeie ervaring mee had de tip gekregen om contact op te nemen met Joosten Advocaten in Amsterdam. Ik kwam toen in contact met Alex Verhoeven en Frank Abbering na ons eerste gesprek hadden we gelijk een hele fijne contact. Waar ik heel blij mee was dat we gewoon met elkaar konden praten alsof we elkaar al veel langer konden gewoon open en eerlijk alles tegen elkaar konden zeggen. Nu zijn we 7 jaar verder en gaan we de zaak met een mooi (heel mooi) resultaat. Het was een lastige zaak waar Alex en Frank vol voor zijn ingegaan ben ze zeer dankbaar voor alle inzet die ze hebben gedaan. En ik ben blij dat ze me steeds weer de rust konden geven in deze lange strijd.

Alex en Frank BEDANKT

Johan

Lees alle ervaringen »

Onze expertise over letselschade wordt ook regelmatig ingeschakeld door landelijke media, zoals RTL en BNR Nieuwsradio. Lees meer op de pagina Joosten Advocaten in de media.

Slachtoffer van letselschade?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van letselschade? Of wilt u weten of u recht hebt op een schadevergoeding?

Vraag dan vrijblijvend advies door te bellen naar 030 – 22 32 011. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Neem contact op

Laat uw arbeidsrechtelijke zorgen aan ons over. Neem nu contact op met Joosten Advocaten. We zijn er om u te helpen.

Daarnaast hebben we gekwalificeerde arbeidsrechtadvocaten:

Bel 0800 55 444 56 of laat hieronder uw gegevens achter.

  Joosten Advocaten – Letselschade Utrecht
  Het Hoogeland
  Museumlaan 2
  3581 HK Utrecht
  Telefoon: 030-2232011
  E-mail: info@joostenadvocaten.nl
  Website: www.joostenadvocaten.nl

  Joosten Advocaten B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder KvK-nummer 34127503.