Camera’s op het werk: inbreuk op de privacy?

Marcel Reus

Het Hoogeveense metaalbedrijf BCS heeft twee weken geleden 28 camera’s in het bedrijf opgehangen. De camera’s zijn volgens het bedrijf bedoeld voor de veiligheid van de werknemers en het bedrijf. De medewerkers voelen zich echter bespied en begluurd.

FNV Bondgenoten eist dat BCS de camera’s weghaalt. De camera’s zijn volgens de FNV een inbreuk op de privacy van de werknemers. FNV dreigt naar de rechter te stappen als BCS geen gehoor geeft aan de oproep. BCS wil meer tijd om een besluit over de camera’s te nemen. Zij heeft beloofd de camera’s voorlopig uit te zullen zetten. FNV Bondgenoten vindt dat niet voldoende, een werknemer kan niet zien of de camera wel of niet uitstaat en blijft zich daarom begluurd voelen. FNV wil een kort geding aanspannen als de camera’s niet op zeer korte termijn worden weggehaald.

Heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever en u op zoek naar juridische expertise op het gebied van arbeidsrecht in Utrecht? Bekijk dan onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Utrecht voor meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan. Bent up op zoek naar juridische ondersteuning in Amsterdam? Bekijk dan onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Amsterdam.

Hangen er op uw werkplek ook camera’s en wilt u weten of dat mag en of er sprake is van een inbreuk op uw privacy? Neem dan contact met ons op.