Herstelcoach belangrijk voor ontzorgen slachtoffer letselschade

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

“Op vrijdagavond 13 oktober stond de wereld even stil… De man van Lianda, Jeppe (41), fietste samen met hun oudste zoontje Mees (6) door Middelburg. Ontspannen waren ze op weg naar huis, het weekend en de herfstvakantie waren begonnen.

En toen was daar uit het niets een roekeloze en dronken automobilist. Hij heeft hen in volle vaart frontaal aangereden. Vader en zoon hebben met hun hoofd een heel harde klap gemaakt en zijn er nog altijd zeer ernstig aan toe. Dit had nooit, nooit mogen gebeuren.”

Grote impact

De impact op het gezin is enorm. Des te meer omdat Lianda in het verleden ook een zwaar verkeersongeval heeft gehad waardoor zij beperkt is in het dagelijks functioneren. Jeppe is belangrijk in het gezin. Hij draagt bijvoorbeeld hun eenjarige dochter de trap op, doucht de kinderen, brengt ze naar bed, doet de boodschappen en andere zaken die lichamelijk te zwaar zijn voor Lianda.

Onvoorziene kosten

Lianda staat voor veel onvoorziene kosten. Zij heeft hulp nodig om het aandeel van Jeppe in het huishouden en de zorg voor de kinderen op te vangen.
De financiële zorgen komen bovenop de zorgen die zij heeft over de toestand van Jeppe en Mees. Om het gezin te helpen hebben familie en vrienden een doneeractie opgezet, die drie weken na het verkeersongeluk al 83.000 euro heeft opgeleverd.

Het is hartverwarmend dat Lianda en haar gezin zo veel financiële steun krijgen van derden, maar eigenlijk zou dit niet nodig moeten zijn. De verzekeraar van de automobilist is immers verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeluk en moet ervoor zorgen dat Lianda geen financiële zorgen heeft door tijdig en voldoende voorschotten te betalen voor de (medische) kosten en het eventuele inkomensverlies van Jeppe.

Inschakelen herstelcoach en letselschadeadvocaat

De schadevergoedingsplicht van de verzekeraar gaat echter verder dan het betalen van voorschotten. Zij moet ook zorgen voor meer praktische hulp en begeleiding, door bijvoorbeeld een herstelcoach in te schakelen die Lianda en haar gezin kan “ontzorgen”. Een herstelcoach helpt bij allerlei zaken die geregeld moeten worden op het gebied van (zorg)hulp, aanpassingen in en rond het huis, vervoersmiddelen, medische behandelingen enzovoort. Een herstelcoach voert de regie en krijgt zaken vaak snel geregeld. Lianda hoeft er dus niet alleen voor te staan. Zij doet er goed aan om zich te laten bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, die haar kan informeren over de vele mogelijkheden binnen het schaderegelingstraject.

Contact

Heeft u of iemand binnen uw familie ook letsel opgelopen door een verkeersongeval, neem dan meteen contact op met één van onze letselschadeadvocaten. Joosten Advocaten zorgt niet alleen voor een maximale schadevergoeding, maar ook dat u zich geholpen voelt en geen bijkomende zorgen heeft.