Veel bedrijven geven tegenwoordig bedrijfsuitjes, waarbij werknemers op vrijwillige basis meedoen aan activiteiten. Deze uitjes zijn vaak bedoeld om de saamhorigheid en motivatie binnen het bedrijf te vergroten. De activiteiten staan meestal los van de dagelijkse werkzaamheden. Wanneer tijdens het bedrijfsuitje een ongeval plaatsvindt, kan de werkgever daarvoor aansprakelijk zijn. Ook al heeft hij geen zeggenschap gehad over de uitvoering van het uitje, omdat dit bijvoorbeeld is geregeld door een feestcommissie.

Letselschade door brand tijdens bedrijfsuitje

Tijdens een personeelsfeest ontstaat brand doordat werknemers lampolie op de barbecue gooien. Het partycentrum brandt volledig af. Bij het feest was ook de directeur aanwezig, die in feite de leiding had. Volgens de rechter is de directeur aansprakelijk voor het incident, omdat hij niet heeft geprobeerd om te voorkomen dat olie op de barbecue werd gegooid.

Letselschade door ballonvaart tijdens kantooruitje

Tijdens een ballonvaart, die onderdeel is van een kantooruitje, loopt een werkneemster letsel op, doordat de mand van de ballon tijdens de landing tegen een gebouw botst. Zij raakt daardoor gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Omdat het uitje is georganiseerd door de werkgever en de werknemers werden geacht om hieraan deel te nemen, oordeelt de rechter dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade van de werkneemster. De werkgever had immers gekozen voor een ballonvaart met alle risico’s van dien.

Neem contact op

Laat uw arbeidsrechtelijke zorgen aan ons over. Neem nu contact op met Joosten Advocaten. We zijn er om u te helpen.

Daarnaast hebben we gekwalificeerde arbeidsrechtadvocaten:

Bel 0800 55 444 56 of laat hieronder uw gegevens achter.