Aansprakelijkheid werkgever voor verkeersongeval tijdens woon- werkverkeer

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

Een werknemer van een tankstation fietst naar huis en wordt aangereden door een vrachtauto. De werknemer ontvangt van de WAM-verzekeraar van de vrachtwagen een schadevergoeding van bijna 101.600 euro. Daarna claimt hij van zijn werkgever een schadevergoeding uit diens ongevallenverzekering met een verzekerd bedrag van 113.445 euro. De kantonrechter wijst de claim af en de werknemer gaat in hoger beroep.

Wat vindt het hof hiervan?

In dit specifieke geval wijst het hof de claim af, omdat het ongeval na het werk, in privé-tijd plaatsvond en de werknemer niet heeft aangetoond dat er een nauw verband is tussen het ongeval en het werk. Bovendien heeft de werknemer al een schadevergoeding ontvangen van de WAM-verzekeraar en heeft hij niet gesteld dat hij méér schade heeft geleden dan het uitgekeerde bedrag.

Dit neemt niet weg dat de werkgever in bepaalde situaties wel degelijk aansprakelijk is voor een verkeersongeval tijdens woon- werkverkeer. Dit moet per geval worden beoordeeld.

Heeft u ook een ongeval meegemaakt tijdens woon- werkverkeer en twijfelt u of dit als arbeidsongeval kan worden aangemerkt? Neem dan contact op met één van onze letselschade advocaten. Wij beoordelen kosteloos en vrijblijvend of u recht heeft op een schadevergoeding.