Bedrijfsongeval met hoogwerker

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

Bij een bedrijfsongeval in Friesland zijn twee mannen ernstig gewond geraakt doordat de hoogwerker waarin zij zaten omviel. De mannen waren bezig om stroomkabels te repareren aan een kraan op hoogte. Terwijl ze daarmee bezig waren werd de hoogwerker door een bewegende portaalkraan omgeduwd.

Beide mannen hebben ernstig letsel opgelopen en zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk hoe de portaalkraan in beweging is gekomen. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is bezig met een onderzoek om te kijken of de wet is overtreden.

Zorgplicht werkgever

Een werkgever heeft een grote zorgplicht. Hij moet er alles aan doen om ongevallen tijdens werktijd te voorkomen. Daarnaast moet hij zorgen voor een veilige werkomgeving.

In de Arbowet staan veel richtlijnen voor de veiligheid van arbeidsmiddelen.

Zo moet een werkgever het gevaar van ongewilde gebeurtenissen, waaronder verschuiven/ kantelen, zoveel mogelijk voorkomen. Ook moet hij arbeidsmiddelen frequent laten keuren. Daarnaast moet de werkgever aandacht besteden aan de manier waarop werknemers met de arbeidsmiddelen omgaan.

Gelet op de grote zorgplicht van de werkgever is de kans groot dat deze aansprakelijk is voor de schade van de twee mannen. Zij doen er goed aan om een letselschade advocaat in te schakelen.

Letselschade advocaat

Heeft u ook een bedrijfsongeval meegemaakt? Neem dan meteen contact op met één van onze letselschadeadvocaten. Joosten Advocaten regelt de zaak rechtstreeks met de verzekeraar van uw werkgever en zorgt voor een maximale schadevergoeding.