Letselschade tijdens de zwangerschap: wat nu?

Floortje Bol Juridisch medewerker

Een ongeval is altijd ingrijpend. Het fysieke letsel en de psychische gevolgen kunnen flink zijn. Als u letselschade oploopt tijdens de zwangerschap, is de impact nog eens extra groot. Voor de gevolgen van het ongeluk kunt u een schadevergoeding indienen. Welke schadeposten zijn er en hoe gaat het proces in zijn werk? Wij zetten het voor u op een rij.

Schadeposten bij letsel tijdens de zwangerschap

Als u door een ongeval gewond raakt, heeft dat meestal vervelende gevolgen. U kunt veel lichamelijke klachten ervaren, lang bezig zijn met het herstel en zelfs arbeidsongeschikt raken. Daarnaast heeft een ongeval vaak een psychische impact.

Als u niet zelf verantwoordelijk bent voor het ongeluk, kunt u een schadevergoeding indienen. Het gaat hier om de materiële en lichamelijke schade die direct uit te drukken is in geld, maar het gaat ook om het psychische trauma. Deze laatste vergoeding noemen we smartengeld.

Als u letselschade oploopt tijdens de zwangerschap, zijn de gevolgen natuurlijk weer anders. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Langdurig psychisch leed door een afgebroken zwangerschap;
  • Medische kosten na de geboorte, tijdelijk of permanent. Denk bijvoorbeeld aan medicatie en operaties, maar ook aan hulpmiddelen zoals een rolstoel;
  • Reiskosten van en naar medische behandelingen;
  • De kosten voor kinderopvang door letsel bij (een van) de ouders;
  • Gemiste inkomsten, doordat (een van) de ouders noodgedwongen thuis moet(en) blijven;
  • De kosten voor flesvoeding, omdat de moeder door het ongeluk niet in staat is borstvoeding te geven.

Rechtsbijstand bij letsel tijdens de zwangerschap

U merkt al dat er veel schadeposten zijn waar u misschien niet direct aan denkt. Daarom kiezen veel slachtoffers van letselschade tijdens de zwangerschap voor rechtsbijstand. Joosten Advocaten helpt u door het hele proces heen. Samen met u brengen we de schade in kaart en we wijzen u op de vele schadeposten. Zo zorgen wij dat de schadeclaim zo volledig mogelijk is. Onze werkzaamheden nemen we op in de claim, zodat u de advocaatkosten niet zelf hoeft te betalen. Deze zullen wij verhalen op de aansprakelijke partij Het proces wordt meestal afgehandeld met diens verzekering.

Ons doel is ten eerste een zo hoog mogelijke schadevergoeding. Psychisch leed is niet in geld uit te drukken, maar het kan enige genoegdoening bieden tijdens het herstel. Daarnaast willen wij u zo veel mogelijk ontzorgen tijdens deze periode. U hebt immers wel iets anders aan uw hoofd.

Meer weten over letselschade?

Wilt u meer weten over letsel tijdens een zwangerschap of hebt u andere juridische vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer tijdens een vrijblijvend gesprek.

Letselschadeadvocaat inschakelen

Als u te maken krijgt met letselschade is het verstandig om zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in te schakelen. De letselschadeadvocaten van Joosten Advocaten helpen u graag. Neem gerust contact op voor een gratis persoonlijk advies.