Rechtsbijstandsverzekeraar vergoedt advocaatkosten bij UWV procedure

Pierre van Geffen Advocaat arbeidsrecht

Als u een rechstbijstandsverzekering heeft dan is het belangrijk om de polisvoorwaarden te kennen. Hierin staat namelijk wanneer u een eigen advocaat mag inschakelen en hoe u dit moet doen.

Bezwaar- of beroepsprocedure UWV

Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV en wilt u hiertegen bezwaar maken of een beroepsprocedure opstarten bij de rechtbank, dan mag u op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar een eigen advocaat kiezen. U moet dan wel meteen bij de rechtsbijstandsverzekeraar melden dat u het niet eens bent met het UWV en officieel om toestemming vragen. Anders verliest u uw polisdekking en moet u de advocaat zelf betalen.

Voorwaarden inschakelen eigen advocaat

De meeste rechtsbijstandsverzekeraars stellen een aantal voorwaarden om een advocaat te mogen inschakelen. De drie belangrijkste zijn:

  1. Er moet een redelijke kans op succes zijn. Als vooraf al duidelijk is dat bezwaar of beroep kansloos is, dan hoeft de rechtsbijstandsverzekeraar de kosten niet te vergoeden.
  2. De kosten van uw advocaat moeten “redelijk” zijn.
  3. De rechtsbijstandsverzekeraar vergoedt de advocaatkosten tot een maximum. Dit maximum verschilt per verzekeraar en staat meestal in de polisvoorwaarden. Als het “potje” op is, dan moet u de advocaatkosten in principe zelf betalen.

Arbeidsrechtadvocaat in Utrecht en Amsterdam

Bent u op zoek naar professioneel advies op het gebied van arbeidsrecht in Utrecht? Lees dan onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Utrecht voor waardevolle inzichten. Voor vergelijkbare informatie over arbeidsrecht in Amsterdam, raden we u aan onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Amsterdam te lezen.

Bent u het niet eens met de beslissing van het UWV en heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Neem dan meteen contact op met Joosten Advocaten. Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij in de bezwaar- of beroepsprocedure, terwijl de advocaatkosten worden vergoed door uw rechtsbijstandsverzekeraar.