Risico aan gebruik van cosmetische permanente fillers

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

Uit een onderzoek van dermatoloog Jonathan Kadouch blijkt dat cosmetische permanente fillers een groot risico op gezondheidsproblemen kunnen geven. Zo kunnen er, zelfs jaren later, problemen optreden door bijvoorbeeld het ontstaan van ontstekingen en abcessen of verzakkingen van de fillers.

Uit het onderzoek blijkt dat complicaties niet alleen na verloop van tijd vanzelf kunnen ontstaan, maar zich ook kunnen voordoen als er bijvoorbeeld een ingreep in het lichaam heeft plaatsgevonden in de buurt van de plek waar de permanente filler zich bevond. Denk bijvoorbeeld aan een filler in een mondhoek en een tandartsbezoek. Als er door de permanente fillers complicaties ontstaan, is bij meer dan de helft van de mensen chirurgie nodig om het probleem op te lossen.

Heeft u problemen ondervonden door het gebruik van permanente fillers en is daardoor schade ontstaan, denk bijvoorbeeld aan littekens omdat een filler verwijderd moest worden, neem dan contact op met één van onze letselschade advocaten. Mogelijk kunnen wij de schade die is ontstaan voor u verhalen op de aansprakelijke partij.