Schouderblessures na een verkeersongeval

Pierre van Geffen Advocaat arbeidsrecht

Na bijvoorbeeld een fiets- of motorongeval ontstaan vaak problemen met de schouder. Breuken en ontwrichting zijn veel voorkomende klachten. Bij schouderproblemen is het zaak de juiste behandeling te krijgen zodat u hier niet blijvend last van houdt.

Er zijn verschillende schouderblessures:

  1. Botbreuken. Vaak gaat het om een breuk van het sleutelbeen, het bovenste gedeelte van het armbot en het schouderblad.
  2. Ontwrichtingen, een arm uit de kom is hier een bekend voorbeeld van.
  3. Aantasting van het weefsel, bijvoorbeeld beschadiging van de spieren, banden en pezen.

Symptomen schouderbessure

Elke blessure heeft zijn eigen symptomen. Vaak voorkomende symptomen bij botbreuken zijn pijn, zwelling en/of niet in staat zijn de schouder te bewegen. Om een breuk vast te stellen wordt vaak gebruik gemaakt van lichamelijk onderzoek en een röntgenfoto.

Meestal is alleen bij complexere botbreuken een chirurgische ingreep nodig.

Deskundige medische en juridische hulp

Het is in ieder geval zaak om bij een schouderblessure deskundige medische hulp te zoeken. Maar niet alleen medische hulp is noodzakelijk. Als uw letsel is ontstaan door toedoen van een andere partij, dan is het raadzaam om een gespecialiseerde verkeersongeval advocaat in te schakelen. Onze letselschade advocaten hebben veel ervaring bij het verhalen van letselschade na een verkeersongeval.

Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde letselschade advocaten.