Ontslag op staande voet wegens overtreding van bedrijfsregels met succes aangevochten

Een werkneemster werkt al ruim 20 jaar als helpende in de zorgsector. Onverwachts wordt ze op staande voet ontslagen, omdat ze de bedrijfsregels zou hebben overtreden. Door het ontslag op staande voet krijgt werkneemster geen salaris meer, geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering. De werkneemster is van mening dat het ontslag op staande voet onterecht is. 

De werkneemster nam contact op met onze arbeidsrechtadvocaat: ze wil niet meer werken voor deze werkgever, maar meent dat ze recht heeft op een betere ontslagregeling. Onze arbeidsrechtadvocaat stuurt direct een stevige brief naar de werkgever en sommeert haar om het ontslag op staande voet in te trekken. De werkgever kon namelijk niet bewijzen dat de werkneemster de regels had overtreden. In de brief kondigt onze arbeidsrechtadvocaat aan dat wanneer het ontslag niet wordt ingetrokken, een gerechtelijke procedure wordt opgestart. 

Tot een rechtszaak kwam het gelukkig niet: de werkgever trok het ontslag met staande voet in. Nu krijgt ze wel een ontslagvergoeding van 8 maandsalarissen en nog 4 maanden doorbetaald. Daarna kan de werkneemster aanspraak maken op een WW-uitkering. Ook krijgt ze een positief luidend getuigschrift.

De juridische kosten werden volledig vergoed door de werkgever.

Neem contact met ons op 

Heeft u een vergelijkbaar conflict? Of wilt u weten welke stappen u kunt ondernemen tegen een ontslag op staande voet? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.  

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten