Vrouw krijgt schadevergoeding van verzekeringsmaatschappij echtgenoot

Mevrouw U. ging tijdens de lunchpauze naar de werkplaats van haar partner, om hem een maaltijd te brengen. Hij had een eenmanszaak als timmerman. Hij vroeg haar even mee te helpen om gipsplaten tegen de wand te zetten, om daarmee ruimte te maken.

Op een zeker moment vielen de te schuin geplaatste gipsplaten om, waardoor mevrouw onder een last van honderden kilo’s werd bedolven. Zij liep daarbij ernstig letsel op, waaronder diverse breuken in haar gezicht en lichaam, en hersenschade. Ze moest zeer lang revalideren. Door ons kantoor werd de verzekeringsmaatschappij van de timmerman aangesproken, doch deze weigerde uitkering. Ze stelden dat mevrouw had meegewerkt in het bedrijf, terwijl dit niet was meeverzekerd, omdat het een eenmanszaak was.


Uiteindelijk heeft de verzekeraar toch aansprakelijkheid moeten erkennen, en werd er een goede schaderegeling tot stand gebracht, waarbij het gemiste inkomen van mevrouw als medewerker op een verzekerings- en makelaarskantoor tot haar pensioen werd vergoed, en een groot bedrag aan smartengeld, en compensatie voor revalidatie en andere medische kosten. De zaak duurde enkele jaren omdat het herstel veel tijd in beslag nam.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten