Tramongeval, letselschade en schadevergoeding

Maarten Dammingh

Bij een botsing tussen twee trams in Amsterdam zijn op 25 september drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde op de kruising tussen de Beethovenstraat en de Gerrit van der Veenstraat. Op 11 september gebeurde een dergelijk ongeval ook in Den Haag. Minstens 35 gewonde passagiers moesten toen worden vervoerd naar verschillende ziekenhuizen in Den Haag.

Dagelijks reizen er veel mensen met de bus, tram, trein en metro. Volgens het GVB zijn het er ruim 700.000 per dag met tram en bus in Amsterdam alleen. Als reiziger in het openbaar vervoer mag u ervan uitgaan dat u veilig op de plek van bestemming komt. Dit is helaas niet altijd het geval, zoals blijkt. Als er een ongeval gebeurt en u loopt daarbij letsel en schade op, dan is de vervoerder vrijwel altijd aansprakelijk voor de schade van de passagier.

Heeft u vragen over dit onderwerp, of bent u slachtoffer van een ongeval terwijl u met het openbaar vervoer reisde, neem dan contact met ons op. Onze deskundige verkeersongeval advocaten staan paraat om u te helpen.