Vergoeding voor aangepaste auto na een ongeluk

Ellis Goyarts Advocaat letselschade

Wanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade door een ongeluk, kunnen de gevolgen van dit letsel een grote impact hebben op uw leven. Het letsel kan er immers voor zorgen dat uw dagelijks leven drastisch verandert.

Gebruikelijke taken als boodschappen doen of uw huis stofzuigen, kunnen dankzij het letsel een uitdaging worden. Gelukkig zijn er aanpassingen mogelijk die u kunnen helpen met het doorzetten van de taken uit uw dagelijks leven.

Aanpassingen nodig na letsel

Om ervoor te zorgen dat u zelfredzaam bent en zo normaal mogelijk kunt leven, heeft u misschien baat bij bepaalde hulpmiddelen of aanpassingen aan uw auto of huis. Er zijn tegenwoordig (gelukkig) veel aanpassingen mogelijk: een aangepaste auto die geschikt is voor rolstoelgebruikers, een fiets geschikt voor mensen met een evenwichtsprobleem of een laptop die is aangepast voor slechtzienden. Welke aanpassingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw letsel.

Aangepaste auto na letselschade

Wanneer u door uw letsel niet meer in een standaard auto kunt rijden, kan een aangepaste auto een oplossing zijn.

Hierin zijn verschillende opties. Het kan zijn dat u al geholpen bent met kleine aanpassingen of bijvoorbeeld een automaatbediening in plaats van een handgeschakelde auto. Het is ook mogelijk dat u een busje of ander voertuig nodig hebt waarmee u uw rolstoel of scootmobiel kunt vervoeren. In dat geval kan er een flinke schade ontstaan die de verzekeraar moet vergoeden.

De verzekeraar moet er namelijk voor zorgen dat u zoveel mogelijk in de situatie wordt gesteld als zonder het ongeval. Als u er dus voor het ongeval veel op uit ging, dan moet dat nu met het letsel ook mogelijk zijn.

Uw aanpassingen vergoed krijgen

Het is mogelijk dat u een tegenpartij aansprakelijk stelt voor uw letselschade. Als er een andere partij schuldig is aan uw letsel, zal deze partij ook de gevolgen voor u moeten vergoeden. Indien dat voor u nodig is, hoort hier ook een aangepast voertuig bij.

Bij ernstige letselschade kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor alle kosten die u als gevolg van het ongeval moet maken.

Verklaring van een medisch deskundige

Wanneer u als slachtoffer vindt dat u aangepast vervoer nodig heeft, geldt dit vaak niet als voldoende argumentatie om die kosten succesvol te kunnen verhalen. Een arts of andere medische deskundige dient meestal eerst te verklaren dat u beperkt bent in uw mobiliteit. Meestal kan dit met medische informatie worden onderbouwd.   

Vergoeding voor andere aanpassingen na letselschade

Ook voor andere aanpassingen kan een verklaring van een arts of medisch expert u helpen. Als u een aangepaste auto nodig heeft, is de kans groot dat u ook gebaat bent bij andere aanpassingen. Denk aan aanpassingen aan uw woning, fiets, kleding of bijvoorbeeld uw vakanties.  Ook deze aanpassingen kunt u claimen.

Advies van een letselschade advocaat

Heeft u een ongeval meegemaakt waarbij u letsel opliep? Neem dan vrijblijvend contact op met een letselschade advocaat van Joosten Advocaten. Onze toegewijde advocaten voor verkeersongevallen zijn hier om u te ondersteunen.

Joosten Advocaten is gespecialiseerd in letselschade. Joosten Advocaten regelt de zaak rechtstreeks met de verzekeraar en zorgt voor een maximale schadevergoeding bij een ongeval met letselschade.