Voorzichtigheid geboden met gebruik van social media

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

Slachtoffers van letselschade moeten voorzichtig zijn met wat ze op social media zetten.

$ 100.000 minder schadevergoeding

In Amerika kreeg een vrouw $ 100.000 minder uitgekeerd nadat zij beelden van zichzelf op social media had gezet. Zij liep ernstig letsel op bij een verkeersongeval waarbij zij werd aangereden door een bestelbusje. Ze had een hersenschudding, een grote wond en een gebroken arm die operatief moest worden hersteld met schroeven en platen.

De vrouw dient een claim in tegen de tegenpartij en eist een schadevergoeding voor onder andere medisch kosten en smartengeld. De jury oordeelt dat de bestuurder van het bestelbusje voor 60% schuldig is aan het ongeluk.

Tijdens de rechtszaak laat de advocaat van de tegenpartij beelden zien van social media waarop de vrouw aan het feesten is en te zien is met een handtas. De advocaat van de tegenpartij vindt dat op basis van deze beelden haar letsel minder ernstig is dan de vrouw doet voorkomen. De jury besluit daarop dat de schadevergoeding voor de vrouw met $ 100.000 moet worden verminderd.

Voorzichtig omgaan met social media

Dit voorbeeld laat maar weer eens zien dat u voorzichtig moet omgaan met posts op social media. Ook in Nederland controleren verzekeraars social media. Omdat de foto’s / posts momentopnames zijn, bestaat het gevaar dat ze net een verkeerde indruk kunnen wekken.

Heeft u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders en wilt u weten of u uw schade kunt verhalen, neem dan contact op met een van onze letselschadeadvocaten.