Wanneer een letselschadeadvocaat inschakelen?

Floortje Bol Juridisch medewerker

U kunt op verschillende manieren letselschade oplopen door het toedoen van een ander: bijvoorbeeld door een verkeersongeluk, een medische fout of een bedrijfsongeval. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.

Als u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander, is het raadzaam om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Deze staat u bij in het juridische proces. Maar wanneer kunt u het beste een letselschadeadvocaat inschakelen? U leest het in dit blog.

Letselschade opgelopen

U heeft letselschade opgelopen en overweegt de andere partij aansprakelijk te stellen. Het advies is om zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadeadvocaat kan u namelijk vertellen wat uw rechten en plichten zijn en wat u beter wel en niet kunt doen.

Een letselschadeadvocaat kan, namens u, een procedure starten bij de rechtbank. U kunt zich dan focussen op uw herstel.

Schadeposten

Een verzekeraar gaat meestal niet akkoord met alle geclaimde schadeposten. Het is daarom belangrijk om u goed te laten informeren door een advocaat waar u recht op heeft. Er zijn namelijk veel meer schadeposten dan waar u in eerste instantie aan denkt. Ook daarom is het handig om juridische bijstand in te schakelen.

Enkele voorbeelden van schadeposten zijn:

  • Misgelopen inkomsten door ziekte;
  • Medische kosten;
  • Reiskosten of parkeerkosten als u naar de huisarts of het ziekenhuis moet;
  • Geen gebruik kunnen maken van een al betaalde cursus of sportschoolabonnement;
  • Een reis die u door het ongeluk niet meer kunt maken;
  • Kinderopvang;
  • Een hondenuitlaatservice;
  • Smartengeld.

Kosten letselschadeadvocaat

Als u letselschade heeft opgelopen is het belangrijk dat u zich kunt focussen op uw herstel. U wilt zich dus niet druk hoeven maken over de inzet van een advocaat, of het betalen van advocaatkosten.

De kosten die een letselschadeadvocaat maakt worden verhaald op de tegenpartij: u betaalt dus niet voor een letselschadeadvocaat. Het is wettelijk geregeld dat de aansprakelijke partij ook verantwoordelijk is voor deze kosten.

Vrijblijvend gesprek bij letselschade

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen. Misschien hebt u nog andere vragen over het juridische proces van aansprakelijkheid bij letselschade. Over deze en andere vragen vertellen wij u graag meer.

Wij zijn gespecialiseerd in letselschade en arbeidsrecht. Neem contact op met een letselschadeadvocaat van Joosten Advocaten in Utrecht en Amsterdam. Wij helpen u graag.