Werkgever ontkent aansprakelijkheid letsel: wat nu?

Pierre van Geffen Advocaat arbeidsrecht

Als u op de werkvloer gewond raakt, komt er veel op u af. Niet alleen is er de fysieke en emotionele schade, maar ook financieel kan het ingrijpend zijn. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letsel, krijgt u de kosten vergoed. Maar wat als uw werkgever aansprakelijkheid ontkent? Wij leggen u uit wat u het beste kunt doen en hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen.

Wanneer ontkent de werkgever aansprakelijkheid?

Als u tijdens uw werkzaamheden letsel oploopt en hierdoor kosten maakt, vergoedt uw werkgever deze kosten. Het klinkt simpel en vaak is dat het ook, maar zeker niet altijd. Het kan namelijk gebeuren dat uw werkgever zijn of haar aansprakelijkheid ontkent. Bijvoorbeeld als het ongeval in diens ogen geen logisch gevolg is van de werkzaamheden.

Werkgever ontkent aansprakelijkheid? Kies voor rechtsbijstand

Het is altijd een goed idee om rechtsbijstand in te schakelen als u verwacht een schadeclaim in te moeten dienen. Wij helpen u de letselschade in kaart te brengen en deze zo compleet mogelijk te maken. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken en hebt u de meeste kans op een aanzienlijke vergoeding.

Als de werkgever aansprakelijkheid ontkent, is het helemaal prettig om iemand aan uw zijde te hebben. In deze gevallen gaan wij het gesprek aan met de tegenpartij en meestal met diens verzekeraar. We onderzoeken wat er mogelijk is en onderhandelen over de uitkomst. Zo hoeft u het gesprek met uw werkgever niet direct aan te gaan. Wel zo prettig, zeker als u al druk bent met uw herstel en eventuele revalidatie.

Contact met Joosten Advocaten

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen. Misschien hebt u nog vragen over wat te doen als de werkgever aansprakelijkheid ontkent. Over deze en andere vragen vertellen wij u graag meer.

Wij zijn gespecialiseerd in letselschade en arbeidsrecht. Neem contact op met een letselschadeadvocaat van Joosten Advocaten in Utrecht en Amsterdam. Wij helpen u graag.