Wie is aansprakelijk voor letselschade door een paard?

Daniëlle Wiggers

Wist u dat de eigenaar van het paard ook in geval van een trap of een bijtincident, verantwoordelijk is voor de letselschade die u daardoor hebt opgelopen?

Wanneer iemand letsel oploopt door een paard, wordt vaak gedacht dat dit komt door een val van een paard. Toch veroorzaken paarden vaak letsel in de dagelijkse omgang in en rondom de stallen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zelfs het braafste paard van stal trapt wel eens achteruit.

Eigenaar of manege legt verantwoordelijkheid bij paardenmensen

De ervaring leert dat de eigenaar of manege van het paard zich beroept op de eigen schuld van de benadeelde. “Paardenmensen” worden volgens hen geacht bekend te zijn met de risico’s. Met dit argument proberen zij het slachtoffer op te laten draaien op voor de geleden schade. Dit terwijl de feiten en omstandigheden lang niet altijd goed in kaart worden gebracht.

Bij Joosten Advocaten brengen wij de situatie daarom zo volledig mogelijk in kaart. Wij gaan nooit zomaar uit van uw eigen schuld en onderzoeken alle aspecten. Onze deskundige kijkt naar de gedragingen van het paard én de benadeelde, maar onderzoekt daarnaast ook de veiligheidsmaatregelen die genomen hadden moeten worden door de manege en/of eigenaar van het paard.

Hulp van een letselschadeadvocaat

Heeft u letselschade opgelopen door een paard? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden door middel van een letselschadeadvocaat van Joosten Advocaten. U vindt ons in Utrecht en Amsterdam.

Neem contact met ons op voor advies over het afhandelen van uw letselschade.