Beroepsziekte bij politie agenten

Alex Verhoeven Advocaat letselschade, mede-oprichter

In het programma Zembla wordt donderdag aandacht besteed aan stresstoornis bij agenten. Jaarlijks melden zo’n 1.500 tot 2.500 agenten zich met stresssymptomen. Bij een deel van deze agenten wordt posttraumatische stoornis (PTTS) vastgesteld. Deze stoornis kan ontstaan na het meemaken van een schokkende gebeurtenis. Door het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis kunnen ernstige, vooral psychische problemen ontstaan. Door PTSS kan het voor agenten moeilijker worden om hun werk goed uit te voeren.

Sinds 2012 erkent de politie deze stoornis als een beroepsziekte. Het aantal agenten met een stressstoornis blijkt groter dan gedacht hoewel het moeilijk in te schatten is hoeveel het er precies zijn. Niet iedere agent met stressklachten meldt zich.

Heeft u te maken met PTSS waardoor u uw werk niet meer kunt uitoefenen of bijvoorbeeld geen kans meer hebt op een promotie? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een schadevergoeding. Neem contact met ons op zodat wij uw zaak kunnen bekijken en u meer informatie kunnen verstrekken.