Motorongeluk en letsel: wie is aansprakelijk?

Floortje Bol Juridisch medewerker

Een motorongeluk kan ernstige gevolgen hebben. Ondanks de beschermde kleding bent u als motorrijder een kwetsbare verkeersdeelnemer.

Ook al bent u als motorrijder extra alert in het verkeer: een ongeluk is niet altijd te voorkomen.

Letstelschade na een motorongeluk

Bent u als motorrijder betrokken bij een ongeval? Helaas is er naast materiele schade vaak ook sprake van letselschade. Door uw kwetsbare positie is de kans op lichamelijke schade groot. Na een ongeluk wil u graag uw schade vergoed zien. Een letselschadeadvocaat kan u helpen met het verhalen van de schade.

Een motorongeluk kan leiden tot verschillende soorten letsels. Van klachten als hoofdpijn of spierpijn tot ernstige gevolgen als hersenletsel, botfracturen of invaliditeit. De impact van een ongeluk is vaak groot. Na een ongeluk heeft u dan ook verschillende schadeposten die u wil verhalen bij de veroorzaker van het ongeval.

Aansprakelijkheid bij een motorongeluk

Vaak ontstaat een motorongeval buiten de schuld van de motorrijder om. Als kwetsbare verkeersdeelnemer bent u extra alert op uw omgeving. Helaas zien automobilisten of andere verkeersdeelnemers een motor soms over het hoofd. In een groot gedeelte van de letselschadezaken bij motorrijders is het ongeluk veroorzaakt door een onoplettende automobilist.

In sommige gevallen is het meteen duidelijk wie een verkeersfout heeft gemaakt en schuldig is aan het ongeluk. Helaas is dat niet altijd het geval, en is het soms lastig om de aansprakelijkheid van de tegenpartij te bewijzen. U kunt hierbij de hulp inschakelen van een letselschadeadvocaat. Een advocaat begeleidt u in het traject en zorgt ervoor dat de aansprakelijkheid met de juiste bewijzen komt vast te staan.  

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Na een motorongeluk met letsel is het bewijzen van de aansprakelijkheid vaak niet uw eerste zorg.

Uw gezondheid heeft de grootste prioriteit. U moet herstellen van het letsel en bent soms lange tijd uit de running. Belangrijk bij het ongeluk is om waar mogelijk al bewijzen te verzamelen of de politie in te schakelen, en later de hulp van een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Bijstand van een letselschadeadvocaat

Een letselschadeadvocaat van advocatenkantoor Joosten in Utrecht en Amsterdam kan u bijstaan in het verhalen van uw schade. Wij zijn gespecialiseerd in letselschadetrajecten en begeleiden u door het gehele traject. Onze ervaren verkeersongeval advocaten staan tot uw beschikking. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.