UWV wijst ontslagaanvraag van werkgever af

Een werkneemster werkt al bijna 14 jaar bij op de klantenserviceafdeling van een internationaal bedrijf. Helaas wil haar werkgever afscheid van haar nemen vanwege bedrijfseconomische redenen. Daarvoor vraagt de werkgever een ontslagvergunning aan bij het UWV. Om tijd en werkzaamheden te besparen, heeft werkgever de werkneemster ook een vaststellingsovereenkomst aangeboden. De voorwaarden die hierin zijn opgenomen zijn iets gunstiger dan ze via het UWV zou krijgen. 

Werkneemster is van mening dat er geen goede reden is om haar te ontslaan en ze wil haar baan behouden. Ze neemt contact op met onze arbeidsrechtadvocaat en vraagt om hulp. Onze arbeidsrechtadvocaat heeft het UWV in een verweerschrift uitgelegd waarom er geen goede reden voor ontslag aanwezig is. Zo had de werkgever ten onrechte niet onderzocht of werknemer in een andere functie geplaatst kon worden.    

Het UWV geeft de werkneemster gelijk: de werkgever krijgt geen toestemming om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. De werkneemster kon zo haar baan behouden. 

Onze cliënte hoefde ons niets te betalen, want de werkgever heeft alle kosten vergoed. 

Neem contact met ons op

Wilt u in verweer gaan tegen de ontslagaanvraag van uw werkgever? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ontslagrechtadvocaten. Vul direct het contactformulier in of bel gratis 020 – 330 79 50.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten