Dodelijk ongeval op het werk, werkgever moet boete betalen

Frans Joosten Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht, oprichter

Een 57 jarige werknemer van een papierverwerker uit Breda werd 2 jaar geleden aangereden door een heftruck op zijn werk. Hij raakte bekneld tussen pakken papier en overleed.

De rechter heeft de werkgever hiervoor  een boete van € 15.000,- opgelegd. De werkgever had volgens de rechter te weinig gedaan om een aanrijding te voorkomen. Het was namelijk niet duidelijk waar het personeel van het bedrijf op het werk veilig kon lopen. Op het terrein had ook al eerder een dodelijk ongeluk plaatsgevonden.

Heftrucks op het werk veroorzaken vaak ongelukken

Onveilige werkplekken leiden vaak tot ongelukken met letsel en soms zelfs met de dood als gevolg. Vaak zijn er bij ongelukken op het werk heftrucks betrokken. In onze praktijk behandelen wij veel letselschadezaken die op het werk plaatsvinden. Zie bijvoorbeeld deze zaak waar ook een heftruck bij betrokken was of deze zaak waar gebruik van een verkeerde machine leidde tot letsel.

Arbeidsrechtadvocaat bij arbeidsongevallen

Heeft u op uw werk ook (blijvend) letsel opgelopen en wilt u weten of uw werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld kan worden? Neem dan contact met ons op.